Íme az ötödik blogírónk

2011 novemberében azzal a jó hírrel szolgálhattam, hogy mikro blogomhoz három új szerző csatlakozott. Dóra, Ákos és Laci azóta több bejegyzést is készített, melyek rendre szép megtekintéseket értek meg. E - számomra feltétlen sikerként értékelhető - tényre építve a mai napon újabb blogger csatlakozásáról adok hírt.

Nagy Dániel 2009-ben végzett a Szegedi Tudományegyetemen. Ennek megfelelően egészen jól nyomon tudtam követni eddigi munkáját, különösen ami a szerzői joghoz kapcsolódik. Dani saját bevallása szerint a szerzői jog iránti fogékonysága gyermekkorára nyúlik vissza, elsősorban a számítógépek (és egyéb elektromos kütyük) iránti nyitottsága és a zene iránti olthatatlan szeretete okán. (Sőt, Dani amatőr zenész is.) Az egyetemen aztán több olyan témakör mentén is komoly kutatásokat végzett, amelyekhez magam is értek valamicskét (fájlcsere, sampling, egyéb digitális szerzői jogi kérdések). E kutatásait magam is nyomon követtem, sőt szakdolgozatát is nálam írta. (Mivel Dani a karunk francia jogi képzését is megcsinálta, így francia szakdolgozatául is szerzői jogi témát választott.) A magyar szakdolgozatával, amely a Creative Commons licencek mély, kritikai elemzését tartalmazta, a 2009-es Apáthy István-díjon harmadik helyezést ért el. Dani az egyetem után is szoros kapcsolatban maradt a szerzői jog világával, részt vesz a nyílt vitákban és a szakmai konferenciákon, és persze rengeteget olvas - kamatoztatva kiváló francia és angol nyelvtudását. 2009 óta a gyakorlati életben állja meg a helyét.

A jövőben tehát Danitól is több bejegyzést várhatunk. Reményeim szerint olyan stílusban, ahogy azt eddig ismertem. Az írásoktól bizton várhatók alapos elemzések és tabukat nem ismerő kérdések.

Címkék: