Breaking news: megújult az SzJSzT

Némi csúszással megújult a Szerzői Jogi Szakértő Testület! Íme a hivatalos közlemény az SZTNH honlapjáról, illetve a megfelelő linkek a tagsághoz. Örömünkre szolgál, hogy a jelen blog több szerzője is bekerült a testületbe. Mindenkinek sikeres munkát kívánok, értékes szakvéleményekkel igyekszünk majd szolgálni az elkövetkezendő öt évben is.
"Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter 2015. július 15. napjával ötéves időtartamra kinevezte a Szerzői Jogi Szakértő Testület (SZJSZT) 191 tagját. Az SZJSZT szerzői jogi jogvitás ügyekben felmerülő szakkérdésekben a bíróságok és más hatóságok megkeresésére ad szakvéleményt, de arra is van gyakorlat, hogy peren kívül vagy a pert megelőzően kérjék fel szakvélemény készítésére.
Az SZJSZT szakértői többnyire nem jogászok, hanem maguk is szerzők. Az új tagok között olyan nevek szerepelnek, mint Jókai Anna és Vámos Miklós írók, Madarász Iván, Sztevanovity Dusán és Gryllus Dániel zeneszerzők vagy Eifert János fotóművész.
Az SZJSZT egyébként tavaly ünnepelte fennállásának 130. évfordulóját, amelynek első elnöke Jókai Mór volt."
A tagság pedig itt érhető el. Sőt, külön bontásban olvashatók a szakértők aszerint, hogy "a szerzői jog általános és gyakorlati kérdéseiben", vagy "a szerzői jog szakmai-gyakorlati területének kérdéseiben" kerülnek majd kijelölésre a szakvélemények elkészítése során. Ahogy egy kedves ismerősöm jelezte, a tény, hogy én az "Internet" kategóriába kerültem, nem jelenti azt, hogy ne kapnék majd egy-két építészeti vagy szakirodalmi megkeresést. Kőhidi Ákos kollégát egyebekben a szoftver kategóriába osztották be. 

Munkára föl!

Címkék: ,